Leter du etter den rette? Finn en date i Norge i dag!

Leter du etter den rette? Finn en date i Norge i dag!

Single folk tror ofte at den eneste muligheten for å finne en date i Norge er å komme seg ut på byen. Men hvorfor bruke tid og krefter på dette år du kan finne den perfekte partneren hjemmefra? Nettdating er det nye store!

40%
av de som drar på en date i Norge har funnet hverandre via Internettet.

Etter at smarttelefoner ble for alle har nettdating hatt en enorm vekst, og i dag finner man mennesker i alle aldre på datingtjenester over nett. Å finne noen å dele livet sitt med over internett kan være både moro og givende. Du har muligheten til å være helt anonym, samtidig som du øker sjansene for å møte en date i Norge.

Et større marked er vel og bra, men det fører også til ulemper. Jo flere som bruker nettet for å finne seg en date i Norge, desto flere er det som prøver å utnytte dem. Flere tjenester lover gull og grønne skoger, mens i virkeligheten får du lite valuta for pengene. Av denne grunn bør du derfor måle datingsider opp mot hverandre. Heldigvis for deg har vi den beste oversikten over de beste tjenestene for å få seg en date i Norge!

De beste nettstedene for å finne en date i Norge


På 1.: Academic Singles

for Date *)
 • Medlemmer i Norge: 200.000
 • Dating-kategori: Kjærlighet
 • Tjenesten er veldig populær blant høyt utdannede, ambisiøse og seriøse brukere
 • Det er en del av et av verdens største dateselskap

Kåring: 10/10

for Academic Singles
53 responser på 100 meldinger i løpet av udnersøkelsene våre. *)

På 2.: be2

for Date *)
 • Medlemmer i Norge: 310.000
 • Dating-kategori: Kjærlighet
 • Ledende datingnettsted i Norge
 • Mange attraktive profiler

Kåring: 8/10

for be2
42 responser på 100 meldinger i løpet av udnersøkelsene våre. *)

På 3.: EliteSingles

for Date *)
 • Medlemmer i Norge: 150.000
 • Dating-kategori: Kjærlighet
 • Ledende elite singles side i Norge
 • Mye trafikk på siden

Kåring: 7/10

for EliteSingles
33 responser på 100 meldinger i løpet av udnersøkelsene våre. *)

På 4.: Møteplassen

for Date *)
 • Medlemmer i Norge: 150.000
 • Dating-kategori: Kjærlighet
 • Norges største datingportaler
 • Avansert matchingfunksjon

Kåring: 7/10

for Møteplassen
30 responser på 100 meldinger i løpet av udnersøkelsene våre. *)

På 5.: Kristendate

for Date *)
 • Medlemmer i Norge: 50.000
 • Dating-kategori: Kjærlighet
 • Kristendate er mer enn bare en datingportal
 • Norges største kristne datingportal

Kåring: 7/10

for Kristendate
31 responser på 100 meldinger i løpet av udnersøkelsene våre. *)

Uvanlig eller vanlig?

Når vi sier ordet «dating», vil mange av oss se for seg en romantisk middag med vin og stearinlys sammen med en bedre halvdel. I dag har begrepet fått en utvidet betydning. Noen dater for å finne noen å dele livet sitt med, mens andre er ute etter en natt uten forpliktelser. før i tida kunne dating i større grad beskrives som en prosess man gikk igjennom for å finne en partner, men nye uttrykk som sexdating har endret hva vi ser på som dating.

Dagens datingscene har aldri vært så enkel, og mulighetene er utallige. Å finne en date i Norge kan i dag utføres gjennom datingtjenester som skal hjelpe deg med letingen. Mange av disse parer deg opp med potensielle partnere med liknende interesser.


 
Silke, 25 Bergen

”Jeg har hatt stort hell med å bruke datingtjenester på nett, hvor man registrerer informasjon om hobbyer og sånt. Da får man resultater som er sorterte, og da er det lettere å finne noen som liker det samme tingene som meg.”

Mange forskjellige fisker i havet

Samme hvor gammel du er og om du er mann eller dame - det finnes noen til deg på nettet. Nettdating er kommet for å bli, og både yngre og eldre har kastet seg på bølgen. 2 av 3 single kjenner par som har funnet hverandre på en datingportal.

Mange av dagens innbyggere er single. Hele 53% av befolkningen i Norge bor for seg selv, og de aller fleste av disse vil gjerne finne seg en langvarig kjæreste. I storbyene er ofte antallet single høyere enn i mindre bebygde områder, så er du på leting, kan du lønne deg på å rette søket mot Norges hovedstad.


 
Aud, 23 Trondheim

”Tidligere traff jeg gutter gjennom for eksempel jobb eller felles venner, og jeg kjente dem gjerne på forhånd. Da jeg for første gang fant en date på nettet, fant jeg ut hvor pirrende og fint det er. Så mye å prate om!”

Vi dytter deg i riktig retning

Å få seg en date i Norge er dessverre ikke alltid så enkelt som bare å slenge opp en profil og smøre seg med tålmodighet. Det er ofte mange om beinet, men med litt innsats og en god plan vil du kunne forenkle leteprosessen betraktelig. Det viktigste er å velge et pent og representativt foto av deg selv. Hold deg saklig og moden når du skriver om deg selv, og få en god venn til å se over profilen din før den lagres. Del gjerne dine hobbyer og interesser dersom du vil finne noen å dele disse med.

Vær hyggelig og oppriktig med de du kontakter, og gjerne vær kort og konsis. Undersøkelser viser at man foretrekker meldinger på størrelse med en tweet, som er 140 ord. Ikke chat alt for lenge før dere dater, det er viktig å spare på samtalene! Det er likevel viktig å snakke sammen lenge nok til at man stoler nok på hverandre til å dra på date i Norge. Et lurt tips er å treffes på et offentlig sted. Mange foretrekker en kafé! Kino eller en park kan også være hyggelig.

Kan man få seg en date i Norge via sjekkeapper?

Du har kanskje brukt sjekkeapper som Tinder eller Badoo, og det er bra. Da vet du litt hva det går i. Nettjenester som er bygd for dating er enda bedre, ettersom aktiviteten er bedre der. Hvilken platform man treffes på er ikke så viktig lenger, da det handler mest om antall brukere og aktiviteten på de forskjellige mediumene.

Når det kommer til date i Norge, er det å bruke en populær tjeneste det aller viktigste å huske på. Dersom du bruker en tjeneste som få i ditt nærområde bruker, kan du se langt etter din bedre halvdel. Det er essensielt at tjenesten både er populær og enkel å bruke, og at du får et godt utvalg av partnere å velge mellom. Da øker du sjansene betraktelig for å finne noen som passer for deg.

Brukeranmeldelser av de beste nettstedene for date i Norge

 
Cyrus
Oslo
Noen ganger liker jeg best de enkle datingtjenestene som bare er med navn og bilde, der kan man treffe mange forskjellige folk! Andre ganger går jeg for de litt mer seriøse datingtjenestene hvor jeg legger inn mer informasjon om meg selv. Jeg har funnet kjærester på begge typer, og syns det er flott!
 
Raul
Stavanger
Jeg er mye på tur med jobben, og har ikke tid til å dra på date i Norge hver helg, men jeg vil jo likevel finne den rette. Det beste med online dating er at jeg kan prate med nye folk og chatte litt selv når jeg er på jobbreise.
 
Stefaie
Kristiansand
Min mann og jeg fant hverandre igjennom en datingtjeneste på Internettet. Vi går fantastisk overens, og jeg er så glad for at vi har holdt sammen i hele 12 år!
Trenger du mer informasjon om dette emnet? Ta vennligst en titt på siden vår med kategoriserte gjennomgang: Kjærlighet. Vi håper at du vil finne nyttig tilleggsinformasjon der.