Trinn 7: Tips for den første daten ... og den neste

 
Du har tatt initiativet til den første daten, responsen var positiv ... og nå dukker spørsmålene opp:

  • Hva skal dere gjøre på den første daten?
  • Hvor skal dere treffes på den første daten?
  • Hva skal dere snakke om på den første daten?
Hver date er forskjellig, men våre tips for den første daten kan gjøre det lettere for deg å planlegge den:
 

Den første daten bør alltid skje på et offentlig sted

Selvfølgelig har du en god magefølelse – dere kjenner hverandre allerede litt fra chatting på nett, og du håper dere kan bli forelsket i hverandre når dere treffes i virkeligheten. Men du må ikke glemme forsiktighetsreglene for mennesker du blir kjent med online - På Internett kan en ulv skjule seg i fåreklær. Det kan vise seg at personen du har en avtale med slettes ikke er slik du har fått inntrykk av. Dette er ikke verdens undergang, men hvis dere avtaler å møtes på et offentlig sted, er det lettere å komme ut av en potensielt vanskelig eller farlig situasjon.
 

Den første daten bør være kortvarig


Det ideelle er å avtale et møte som varer i 1–2 timer, med mulighet for forlengelse. Det vil si at dere for eksempel i utgangspunktet avtaler å drikke kaffe, og så eventuelt kan gå en liten tur eller ta en drink et annet sted hvis dere har lyst, og så kanskje gå ut og spise hvis daten er svært vellykket. Det er flott når en date utvikler seg så positivt at dere ikke har lyst til at den skal ta slutt. Men hvis det hele ikke går så godt, er det bedre hvis man kan avslutte den raskt og på en enkel måte.

 


Den første daten bør ikke være altfor original

Noen datingrådgivere prøver å overbevise folk om at ingenting er mer attraktivt enn originalitet. Dette er tull! Jo mer original den første daten er, jo større er risikoen for at noe går galt, at motparten ikke vil like det du har funnet på, eller at noe ikke utvikler seg som planlagt. I teorien kan det høres morsomt ut å spise på tre forskjellige restauranter etter hverandre samme kveld, eller gå til en konsert med et band som ingen av dere har hørt om. I realiteten er den første daten allerede så full av nervøsitet, forlegenhet og pinlighet at man ikke bør risikere å gjøre den enda vanskeligere.
 

Samtaleemner og spørsmål på den første daten


Her gjelder egentlig de samme tommelfingerreglene som for flørting på nett. Ekspartnere, sex, politikk og religion er emner som bør unngås. Også virkelig personlige spørsmål som "Ønsker du å gifte deg snart?" eller "Vil du barn?" bør man ikke snakke om allerede på den første daten. Man bør imidlertid, i tillegg til generell småprat, legge inn noen spørsmål som viser om dette er en person man kunne tenke seg å være sammen med.
 

Sex på den første daten?


Hvis du lurer på om det er greit å ha sex første gang man treffes, kan vi ikke gi deg noe svar. I våre dager er dette ikke lenger tabu, og hvis begge har lyst, stemningen er der og anledningen byr seg, er det opp til hver og en hva man synes er riktig. Men generelt sett bør man vente lenger jo mer alvorlige intensjoner man har.
 
bildekilder: photostock / FreeDigitalPhotos.net