Trinn 6: Forelsket på nettet? Den første daten!

 
Noen sier at man ikke kan forelske seg online. Andre sverger på at det kan skje, og at mange single forelsker seg på nettet. Uansett om du selv har opplevd å bli forelsket online og vet det er mulig, eller er skeptisk – det kan være vanskelig å velge riktig tidspunkt for den første datoen. Datingkompassets råd er at det vanligvis er best ikke å forhaste seg, men heller ikke å vente for lenge. Rett tid avhenger av hva slags forhold du er ute etter, hvor ofte og intimt dere kommuniserer på nettet, og hvor lett det er å arrangere et møte.


 

Rett tid for den første daten – datingportaler:


De som er på Sukker og lignende steder for å finne en date, er ikke nødvendigvis ute etter å finne sitt livs store kjærlighet. De har lyst på en date. Etter å ha utvekslet et par meldinger og chattet litt, kan dere godt avtale å møtes, hvis det føles riktig. Et uforpliktende møte på et offentlig sted, for eksempel på en kafé eller en bar, er en fin måte å finne ut om gnisten er der. Ofte kan det være hyggelig å treffe nye mennesker på denne måten, selv om det ikke utvikler seg til noe mer. På flørte- og datingplattformer hvor alle profiler er offentlig synlige har de fleste som legger ut profilen sin, uten å begrense hvem som har tilgang til den, et sterkt ønske om å treffe noen raskt. De får antageligvis mange henvendelser og er i kontakt med en rekke single samtidig. Derfor bør du ikke vente for lenge med å avtale en date. Det kan fort være for sent. Dere bør heller møtes raskt og se hvordan det utvikler seg.
 


Rett tid for den første daten – portaler for ekteskapsfomidling:

Den som er på jakt etter kjærlighet som kan vare livet ut, bør ta det litt roligere. Utvalget av potensielle partnere er allerede begrenset på bakgrunn av personlighetsbasert matching. Du bør bli bedre kjent med den du matches opp mot før dere møtes. De fleste single som bruker nettbasert ekteskapsformidling lever et travelt liv. Det kan være vanskelig å organisere en date, og da bør den være verdt det. Utveksle minst et halvt dusin meldinger, og ring gjerne for å prate over telefon, før dere avtaler å møtes. 

Rett tid for den første daten – mobildating/casual dating: 

Mobildating og casual dating er mye sterkere fokusert på raske resultater. All informasjonen man trenger er faktisk allerede synlig i profilen. I forbindelse med mobildating kan det være nok med et blikk på profilbildet og interessene. Ved casual dating er det de seksuelle preferansene som avgjør om et møte kan være interessant. Ofte er single logget på fordi de leter etter noen der og da. Hvis dere begge har tid og lyst til å treffes, er det ingen grunn til å vente. Avklar på forhånd hva dere ønsker, og sett grenser fra starten av. Ved mobildating er det viktig at kvinner sier tydelig ifra hvis de ikke er interessert i sex, fordi mange menn tar det for gitt at de er. Også ved casual dating er det helt greit å møtes for en drink, og så finne ut etter hvert om det skal utvikle seg til noe mer. Viktig: Dere må alltid møtes på et offentlig sted. En person man bare kjenner via nettet er fortsatt en fremmed.
 
bildekilder: Stuart Mill / FreeDigitalPhotos.net