Trinn 5: Bli kjent online: Flørtetips for nettdating

 
Flørting dreier seg i stor grad om kroppsspråk. Vi sender og oppfatter bevisste og ubevisste signaler som viser den andre personen at vi er åpne for mer. Hvordan skal man flirte på nettet, hvor man ikke har annet å bruke enn det skrevne ord? Når du har tatt kontakt med en person ved å sende den første meldingen og fått positiv respons, bør dere bli bedre kjent og flirte litt før dere planlegger å ha en første date.
Heldigvis har de fleste online datingtjenester forstått at flørting er en del av det å bli kjent, og har funksjoner på portalen som gjør det lettere å flørte online.
 

Flirtetips for dating på nett:


1. Blunk og smil

Selvfølgelig er det mange som føler seg ganske dumme første gang de klikker på flirteknappen mange nettbaserte datingtjenester tilbyr. Men alle som har fått et virtuelt blunk på en datingside, vet at det – uansett om det er dumt eller ikke – får det til å krible i magen. Selv om det ikke er et ekte blunk, utløser det de samme følelsene. Bruk flirtefunksjonen for å signalisere: "Jeg liker deg ..."


 

2. Chat i stedet for å sende meldinger

Etter at den første meldingen (og svaret) allerede har vist at det er gjensidig interesse, kan dere chatte for å se om det oppstår spontan gjensidig sympati. Hvis begge er online samtidig, kan dere føre en virtuell samtale med umiddelbare spørsmål, svar og kommentarer, på samme måte som ved et fysisk møte. Unngå de store spørsmålene når dere chatter, konsentrer deg heller om småprat og hverdagslige ting – når man flørter på utesteder snakker man jo også stort sett om ubetydelige saker. Det som er poenget er å sjekke om dere finner tonen, om dere ler av de samme tingene, og om dere føler dere vel i hverandres (digitale) selskap. 

3. Humor

Flørting handler i stor grad om tiltrekning – og det er lettest å oppnå dette ved å bruke humor. At nøkkeldata, preferanser og ønsker matcher vet dere allerede på bakgrunn av profilen. Og de virkelig viktige, alvorlige temaene kan dere snakke om etter hvert.
 
Temaer du bør unngå:

Noen temaer er absolutt tabu når du flørter på nett. Hvis samtalen nærmer seg disse emnene, kan du sende en kort kommentar, men vær vag og gå så raskt som mulig over til å snakke om noe annet.
 

– Eksen og tidligere forhold – Det kommer et punkt i forholdet hvor det er naturlig å snakke om sine respektive forhenværende partnere. Men dette punktet er i alle fall ikke før den første daten. Uansett hvor skuffet du er over et tidligere forhold, hvor mye eksen har såret deg, eller hvor synd du synes på deg selv, bør du ikke snakke om det i starten. Det gir et dårlig inntrykk, og det kan tolkes som et tegn på at du ikke er kommet over det forrige forholdet.

 
Sex – Med mindre du er på en datingside for casual dating, bør du holde deg langt unna seksuelle temaer. Også på datingsider beregnet på folk som søker erotiske eventyr (f.eks. Sukker.no eller til dels Møteplassen) har du større sjanse for å lykkes hvis du tar det litt med ro. Spesielt på mobile datingsteder, hvor mange single i det minste er mottagelige for å komme i kontakt relativt raskt, gjør man et bedre inntrykk hvis man småprater litt om andre ting før man leder samtalen over til sex. Det beste er å la kvinnen ta opp temaet først. Menn bør gå varsomt frem – eller holde seg til portaler for casual dating.


 
Politikk og religion – Den gamle regelen for skikk og bruk i selskapslivet gjelder også for den første daten – politikk og religion er to emner man bør unngå til man blir bedre kjent. På grunn av søkefiltrene de fleste datingstedene tilbyr, kommer de færreste single i det hele tatt i kontakt med medlemmer som har en holdning til religion som er uforenlig med deres egen. Single som legger stor vekt på religion vil begrense søk til single som deler deres livssyn. For alle andre er det sannsynligvis ikke viktig nok til at de ønsker å krangle om det
.
 

... Og, til slutt, et annet viktig punkt som ofte neglisjeres: Riktig dose er viktig!


Etter den første meldingen man har fått positivt svar på, bør man raskt gå videre til chatting, for å opprettholde kontakten. Ideelt sett bør man chatte med noen dagers mellomrom, men minst en gang i uken, frem til den første daten. Hvis det er du som pleier å starte chatten, bør du la det gå noen dager mellom hver gang du tar kontakt. Send et blunk eller et smil i stedet.

 
bildekilder: Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net