Trinn 4: Den første meldingen – med eksempel!

Du har lastet opp en velskrevet profiltekst og flotte profilbilder på den helt riktige datingportalen for deg ... Nå er tiden inne for å bli kjent med de andre single!

Kanskje du allerede har fått en melding eller to. Men du hadde ikke meldt deg på en nettdatingside hvis du var typen som overlot alt til skjebnen. Du bør gi skjebnen en hjelpende hånd og skrive til medlemmer du synes virker interessante. Den første meldingen du skriver til andre medlemmer er helt avgjørende for om nettdatingen din skal bli en suksess eller fiasko, så følg våre råd før du setter i gang.
 1. Tips til menn om hvordan de bør skrive meldinger til kvinnerLa oss se det i øynene - kjønnsrollemønsteret for dating på nett er fortsatt ganske tradisjonelt. Menn tar som oftest det første skrittet, kvinner blir bombardert med meldinger og kan velge og vrake. Derfor tror du kanskje at det er mye lettere for kvinner å date på nett? Langt i fra!

 
Sannheten er at kvinner blir oversvømt av meldinger. Men kvantitet er ikke det samme som kvalitet. Seriøse forsøk på kontakt er unntaket. De fleste meldingene kvinner mottar er dessverre enten upersonlige masseutsendelser fulle av skrivefeil, hvor det er tydelig at forfatteren ikke har tatt seg bryet med å se nærmere på kvinnens profil, eller slibrig søppelpost. Å finne perlene i haugen av søppelmeldinger tar like lang tid som å skrive en personlig melding. Kvinner setter derfor pris på meldinger som viser at avsenderen har lest gjennom profilen deres grundig og tenkt gjennom det han skriver. Slik kan du skrive en personlig melding – og dermed gjøre et positivt inntrykk:
 

Bare skriv meldinger til kvinner som interesserer deg


Noen menn synes å tenke "jo flere jeg prøver meg på, jo større er sjansen for napp" og skriver meldinger i hopetall, i håp om før eller senere å få svar fra en eller annen kvinne. Men dette er en dårlig taktikk. Kvinnene skjønner med en gang om noen er seriøst interessert i akkurat dem eller ikke. Det er bedre å skrive en personlig melding til én kvinne, fremfor å sende hundrevis av meldinger i hytt og vær.
 

Skriv bare til kvinner som kunne være interessert i deg

De fleste nettportaler viser hva profilene er ute etter. Hvis en kvinne i midten av tjueårene oppgir at hun søker menn i alderen 20-30, bør interesserte menn i 60-årene ikke bli overrasket over at de ikke får noe svar. Selvfølgelig kan du prøve deg, hvis du bare er litt på siden av søkekriteriene, men ikke kast bort tiden på kvinner hvor det er opplagt at du ikke har noen sjanse. 

Les profilen hennes nøye


Fra profilen kan du finne du ut hvor godt du og kvinnen passer sammen. I den første meldingen kan du skrive om noe dere begge er interessert i og stille spørsmål om denne interessen. Hun har sikkert har mer lyst til å svare på dette enn på det vanlige spørsmålet: "Hva driver du med?"
 Gi et kompliment


Nei, ikke noe plumpt som: "Jeg synes du er pen." Gi henne et originalt, personlig kompliment som viser at du er interessert i nettopp henne, som for eksempel: "Du virker tøff og eventyrlysten. Jeg er imponert over at du holder på med både klatring, terrengsykling og surfing. På profilbildet ditt ser du ut som en proff! ”Kvinner er vant til å få platte komplimenter om utseendet sitt på datingportaler. Konsentrer deg i stedet om en ferdighet eller evne hun har, noe hun er stolt over.
 
Still spørsmål, gi svarIgjen er det viktig å lese profilen nøye. Under kan du se noen eksempler på ting du kan skrive for å bryte isen. Noe som viser at du er interessert i henne, og samtidig at du er villig til å fortelle om deg selv:
 "Jeg ser at du har hund. Hvor går dere på tur? Selv har jeg en Jack Russel-terrier, og vi pleier å løpe sammen rundt Byparken.
 
"Jeg er også veldig glad i indisk mat. Har du vært i India?"
 

"Beskrivelsen din av en perfekt ferie høres fantastisk ut. Jeg planlegger en fjelltur i Dolomittene neste sommer. Hvor kunne du tenke deg å dra på fjelltur neste år."
 
2. Tips til kvinner om hvordan de bør skrive meldinger til menn

 Svar på alle seriøse meldingerSelvfølgelig kan antall meldinger være overveldende. Men det er høflig i det minste å sende et kort avslag når noen har vist deg interesse og brukt tid på å skrive en oppriktig, personlig melding til deg.
 
Ta initiativet selv

Du har allerede vist handlingskraft ved å registrere deg for å søke etter et forhold via Internett. Det er ingen grunn til å lene deg tilbake og vente på at drømmeprinsen skal kontakte deg. Benytt sjansen og se deg om etter den rette! 
bildekilder: jannoon028, winnond, patrisyu/FreeDigitalPhotos.net