Trinn 3: Det perfekte profilbildet: Tips og forslag til profilbilder

Du behøver ikke å være smellvakker for å finne en partner. Men hvis profilbildet ditt ikke virker tiltalende, får du antageligvis aldri mulighet til å imponere med personligheten din. Det betyr ikke at bare single som ser ut som supermodeller har en sjanse. Det er mange tips og triks for hvordan du kan gjøre profilbildet ditt attraktivt – uansett hvordan du ser ut.
 

Fototips for nettdating

1. Ikke last opp et tilfeldig bilde

Har du ikke et fint bilde for hånden? Ikke last opp hvilket som helst bilde du har tilgjengelig. Ta deg bryet med å ta nye bilder. Nei, du behøver ikke å gå til fotograf. Spør en venn om å ta noen snapshots neste gang dere treffes. Da er du naturlig og avslappet, og kan få ærlig tilbakemelding på bildet med en gang fra vennen din. Hvis du har papirbilder du er veldig fornøyd med, men ingen måte å skanne dem på, tilbyr noen datingtjenester digitaliseringstjenester.
 2. Favorittbilder


Se nøye på alle bildene av deg selv du liker. Har de noe til felles? Er det en farge du kler spesielt godt? En type belysning som virker flatterende? Ser du spesielt bra ut fra en spesiell vinkel eller med et spesielt ansiktsuttrykk? Prøv å gjenskape denne effekten.


 

3. Et smil er verdt tusen ord


På samme måte som for teksten i online datingprofilen gjelder følgende for profilbildet: Folk blir tiltrukket av det å være positiv. Ingen blir tiltrukket av en singel som ser sur og sint ut. Et smil får deg til å virke mer sympatisk.


 

4. Stylingtips

Ensfargete klær gjør seg godt på bilder, særlig i kombinasjon med en rolig bakgrunn. Rødt skal visstnok virke tiltrekkende, men hvis du er i tvil, bør du velge en farge du vet kler deg og et antrekk du føler deg vel i. Indirekte, naturlig lys virker flatterende.


 

5. Tre perfekte profilbilder


De fleste online datingtjenester gir deg mulighet til å laste opp flere profilbilder. Ett er ikke nok, ti ​​er unødvendig. Tre profilbilder er perfekt: Det første profilbildet bør være et portrett hvor man kan se ansiktet ditt tydelig (ikke glem å smile), det andre bildet kan vise deg mens du holder på med en fritidsaktivitet, avslappet og lykkelig, og det tredje kan være litt formelt (for eksempel som bryllupsgjest?), i en situasjon hvor du har på deg et pent antrekk og man kan se deg fra topp til tå.
 
  
 6. Andres mening om profilbildet


Hvis du ikke klarer å bestemme deg for hvilket profilbilde du skal bruke, kan du be venner om råd. Det beste ville være å få tilbakemeldinger fra minst én mannlig og én kvinnelig venn, så får du synspunkter sett fra to ulike perspektiver.


 

De største profilbildetabbene
  • Skrytebilder: Menn med solbriller, dyre biler, klokker og gangster-bling; kvinner med altfor mye sminke og "duckface" (trutmunn). Disse platte klisjeene virker bare dumme.
  • Uklare bilder: Bilder hvor man ikke kan se deg tydelig, gruppebilder eller bilder hvor ansiktet ditt er skjult ... hva prøver du å skjule?
  • Nakenbilder: Med unntak for casual dating-nettsteder, hører nakenbilder ikke hjemme på en online datingprofil (og selv på plattformer for casual dating bør man være varsom).
  • Billige selfies: Selv om det ikke er forbudt å ta vulgære bilder av seg selv, ikke ta erotiske portretter i speilet på badet eller andre klisjé-selfies. De virker narsissistiske og umodne.

  

bildekilder: imagerymajestic, adamr, stockimages, Serge Bertasius Photography, photostock, ambro, graur-razvan-ionut/FreeDigitalPhotos.net und single.de