Trinn 2: Slik lager du en vellykket profil for dating på nett: Tips fra proffene

De to vanligste skuffelsene mange single som har prøvd å date på nett uten å lykkes forteller oss om, er følgende:

"Ingen skriver til meg/Jeg får ingen svar."

og

"De fleste datingprofilene på nettet er ufullstendige eller lite attraktive."
 
De to klagene har mer til felles enn du kanskje tror - og for begge finnes det en enkel løsning: Kvaliteten på online datingprofilen må forbedres! Det er dessverre mange dårlige profiler på norske datingportaler. Og en attraktiv profil er nøkkelen til å lykkes med dating på internett.
 

Passende online datingprofil for alle typer dating


Avhengig av om du er ute etter et eventyr på et nettsted for casual dating eller ønsker å finne den store kjærligheten via nettbasert ekteskapsformidling, er kravene selvfølgelig forskjellige. Men det er faktisk flere likheter enn forskjeller! En tommelfingerregel er at jo dyrere det er å bruke datingtjenesten, jo bedre kvalitet er det på profilene. Personer som har betalt mye for å få tilgang til en dyr datingportal prøver selvfølgelig å få mest mulig igjen for pengene. Single som halvhjertet registrerer seg på en gratis datingside, kanskje fordi de er nysgjerrige, legger ofte liten vekt på utformingen av sin egen profil.
 
Problemet er at ufullstendige profiler, fulle av skrivefeil og uten bilder, ofte ikke er seriøse. Mange av dem er lastet opp av personer som ikke tar det å finne en partner via nettstedet på alvor. Hvis din egen profil gir inntrykk av å være blant disse, vil seriøse medlemmer ikke kaste bort tid på deg – og du bør ikke bli overrasket hvis ingen tar kontakt.
 
Uten en komplett og velskrevet profil kommer du ingen vei. Her gir vi deg råd om hvordan du bør utforme profilen din for dating på nett. Den bør være:
 

1. Komplett

Jada, vi er klar over at du har det travelt og har andre ting å gjøre enn å bruke timer på å beskrive favorittmaten og drømmeferien din, og hva du synes om alt fra trofasthet til dyrehår på sofaen. For folk flest er det ubehagelig å blottlegge personlige opplysninger om seg selv, og mange single tenker at man kan snakke om slike ting etter hvert. Men det får du aldri mulighet til hvis profilen din blir ignorert fordi den forteller så lite om deg. Se på tiden du bruker på å lage en god profil som en investering. Hvis du tar deg tid til å skrive en utfyllende og god profil, blir ventetiden før den spennende første daten kortere. Og du unngår mange ubehagelige dater med folk du ikke har noe til felles med.
 
2. Original


Hvis du ikke kan tenke på noe originalt å skrive i fritekstfeltet, så unngå å skrive meningsløse fraser, sitater eller tomme utsagn som "Jeg vet ikke hva jeg skal skrive." Da er det bedre å skrive noe oppriktig som forklarer hvorfor du synes det er vanskelig å skrive om deg selv ... på den måten kan du vekke leserens interesse. Ideelt sett kan dette føre videre til spennende utveksling av meldinger.


 

3. Velskrevet


Dette burde det egentlig være unødvendig å nevne. Men det er viktig: Riktig stavemåte og grammatikk er veldig viktig når man kommuniserer med ukjente på nett. Hvis rettskriving ikke er din største styrke, bør du kopiere teksten til et Word-dokument og kjøre stavekontroll på PC-en. Hvis du ikke tar deg tid til dette, signaliserer du at du er lat og ikke bryr deg om detaljer.

 

4. Positiv


Hvert eneste menneske på en datingportal har sine egne problemer, nederlag og skrekkhistorier fra tidligere forhold. Imidlertid er ikke dette noe man bør legge ut på datingprofilen sin. Folk blir tiltrukket av positive mennesker, og ingen ønsker å høre om dine personlige problemer og skuffelser allerede før de har blitt kjent med deg. Fremhev fritidsinteresser og ting du liker å holde på med. Negativitet bør du holde for deg selv i starten. Selvfølgelig behøver ikke alt å være rosenrødt, men pakk inn negative utsagn – hvis de ikke kan unngås – i vennlige eller humoristiske formuleringer.
 

5. Ærlig


Ikke lat som du er yngre, rikere eller vakrere enn du er, men fremhev dine sterke sider. Lær deg kunsten å beskrive dine egne svakheter på en humoristisk og selvironisk måte, andre er like lite perfekt som du er.

 
bildekilder: renjith krishnan, twobee, stockimages/FreeDigitalPhotos.net