Trinn 1: Den beste datingsiden: Kompass til nettsteder for kontaktformidling

Hvilken datingside er den beste?


For det første: DEN beste datingsiden for single i Norge eksisterer ikke. Det finnes gode og dårlige datingportaler for single, det finnes store og små, gamle og nye. Noen datingtjenester dekker dine behov bedre enn andre og gir deg større sjanse for å lykkes, mens andre gir deg mer valuta for pengene. Men hvilken portal som er den beste for akkurat deg, det må du finne ut selv.
 

Spør heller: Hvilken datingside passer best for mine behov?


Ingen mennesker er like. Hver og en av oss legger vekt på forskjellige ting hos en partner. Det er derfor det finnes mange forskjellige typer datingportaler, kontaktformidlingsbyråer og kontaktannonser ... og det er derfor vi har utviklet Datingkompass.no. Vi tester de viktigste tilbudene, sammenligner dem og forteller deg hvor du har størst sjanse for å treffe en passende partner.
 

Våre online datingkategorier


Med utgangspunkt i hva slags forhold du er ute etter, bør du fokusere på den type datingside som egner seg best for dine behov, og prøve å finne den beste leverandøren innen denne kategorien. Vi deler inn datingtjenestene i følgende kategorier:


 

Datingportaler:


Dette er det største segmentet, og her finner du flest single. På datingportaler søker mange yngre brukere etter en de kan flørte med, innlede et forhold til, eller noen ganger bare vennskap. Profiler og bilder er synlige for andre medlemmer (noen ganger også for ikke-medlemmer).
 

Nettbasert ekteskapsformidling:


Single som er ute etter et varig forhold stiller store krav til hvordan en eventuell partner skal være, og foretrekker noen ganger et nettsted som fokuserer på ekteskapsformidling. Her blir det lagt vekt på diskresjon. Profiler og bilder er bare synlige for andre medlemmer, og ofte bare etter at man selv har valgt å gi et annet medlem personlig tilgang.

 

Casual dating:


Mennesker som ikke er interessert i et fast forhold, men bare er ute etter sex, et one night stand eller et sidesprang, vil få størst utbytte av et nettsted for uforpliktende dating. Her kan man spille med åpne kort uten å bli avvist, slik man ofte blir hvis man er for direkte på vanlige møteplasser.
 

Mobildating:


Ønsker du å ta en rask titt på telefonen for å sjekke om det er noen interessante single i nærheten? Da er en mobil datingapp den perfekte løsningen. Mange single kombinerer mobildating med vanlig nettdating via PC-en. Vet du hva slags nettsted du er ute etter? På hjemmesiden vår kan du velge "Type kontaktformidling" og bare sammenligne alternativer innen den kategorien som er relevant for deg.
 

Datingkompassets testmetoder

Det finnes en rekke små, lokale og spesialiserte kontaktformidlingstjenester med få medlemmer og derfor liten sjanse for å finne en passende partner for folk flest. Vi tester bare de største norske datingtjenestene. Vi undersøker både gratis medlemskap og eventuelle betalte medlemskap og beskriver de største fordelene og ulempene ved begge typer.
 
Hvis du har lyst til å vite mer om de enkelte testresultatene, kan du gå til siden med den aktuelle testrapporten. Der finner du Datingkompassets utførlige gjennomgang, du kan se et sammendrag av de viktigste funnene og lese våre konklusjoner. 
Konklusjonen
Legg mindre vekt på totalresultatet enn på de tingene som er viktige for deg personlig. Noe av det viktigste er at medlemmene på portalen er i passende alder, og at de er ute etter samme type forhold som du selv er – alt annet er personlige preferanser. Etter den første grovsorteringen anbefaler vi at du prøver et par forskjellige datingportaler selv. Deretter bør du bestemme deg for hvilken du vil satse på. Det lønner seg å velge én side og fokusere på den

... og det bør være den datingsiden som passer best for akkurat deg.
 
bildekilder: ambro/FreeDigitalPhotos.net